De APK binnen ICT-land: wie beheert eigenlijk uw server?

Encaps-de-APK-binnen-ict-land

Elke machine heeft onderhoud nodig. Neem bijvoorbeeld een auto, het is vanzelfsprekend dat u deze periodiek laat onderhouden. U wilt immers niet stilstaan onderweg naar een belangrijke afspraak of als u uw kinderen naar school brengt. Is het dan niet vreemd dat het voor bedrijven niet altijd vanzelfsprekend is dat hun server structureel onderhouden wordt? Datzelfde geldt voor een back-up, bij voorkeur achter een beveiligd portal: onmisbaar voor elk bedrijf dat niet verloren wil gaan bij een brand of een volledige crash van het systeem.

Onder de motorkap

We zijn dagelijks op de werkvloer te vinden en zien veel verschillende servers voorbij komen. Als we, meestal bij nieuwe klanten, vragen wie hun server beheert en wanneer dat voor het laatst gedaan is, blijft het niet zelden stil. Tot we het belang van onderhoud uitleggen: als een server in goede staat verkeert vermindert het aantal storingen drastisch, regelmatig kunnen ze zelfs voorkomen worden. Hoe dat werkt? Eerder schreven we over tooling: monitoring software die 24/7 de conditie van uw server bewaakt, waardoor er door een team van specialisten direct ingesprongen kan worden als er zelfs maar een storing dreigt. Het is net als bij een auto: op tijd olie verversen voorkomt veel problemen.

Kostenreductie

Heeft u wel eens berekend wat het per uur kost als uw medewerkers niet kunnen werken als gevolg van een ICT-probleem? De meeste bedrijven schrikken ervan, zeker als ze het totaalbedrag zien. Tel daarbij op dat het gros van de storingen voorkomen had kunnen worden en de noodzaak van gedegen onderhoud is meer dan duidelijk. Zie het als een APK voor uw ICT-landschap, maar dan wel een APK die geld oplevert, omdat de productiviteit binnen uw organisatie stijgt. Behoefte aan een gratis check-up? Bel met 020 496 60 66 of stuur een mail naar info@encaps.nl. Drinkt u koffie, verversen wij de olie.

Scroll naar top