Downtime is dodelijk: zeker binnen het hotelwezen

Encaps-downtime-is-dodelijk-zeker-binnen-het-hotelwezen

Het is bijna als vloeken in de kerk: downtime binnen een hotel. Iedereen is er als de dood voor. Want systemen die niet werken betekent geen wifi en klanten die niet kunnen in- of uitchecken. En dat betekent weer slechte recensies op de de vele vergelijkingssites.

24-uurseconomie bepaalt

Onze samenleving draait altijd door: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het openbaar vervoer, winkels, callcentra, vliegtuigmaatschappijen, zorgaanbieders, maar ook elektriciteitscentrales, de bouwsector, de petro-chemische industrie. En wat te denken van multinationals die, vanwege hun wereldwijde klantenkring, volop te maken hebben met tijdsverschillen. Hotels passen ook uitstekend in dit rijtje. Als een gedeelte van het personeel om 17.00 uur huiswaarts keert gaan de lichten nog lang niet uit… En dat betekent dat systemen 100% betrouwbaar én beschikbaar moeten zijn. Downtime is feitelijk onbespreekbaar. Want downtime kost geld. En dus klanten.

Dubbele infrastructuur

Bert Haver, oprichter en eigenaar van Encaps vertelt, ‘Wij zijn volop actief in remote systeembeheer. Ruim 60% van onze klantenkring bestaat uit hotels en hotelketens. Hotelgasten een onvergetelijke verblijfservaring bieden, dát is waar het om draait binnen het hotelwezen. Hoe je het ook wendt of keer, elk systeem heeft op zijn tijd nauwgezet onderhoud nodig, maar sommige bedrijven kunnen zich op geen enkel moment downtime veroorloven, waardoor dit geplande onderhoud lastig wordt. Soms wordt er dan een compleet nieuw ICT-landschap gebouwd, dat een exacte kopie is van het origineel. Als het één onderhouden wordt, draait het andere en vice versa. Redelijk rigoureus, en zeker niet altijd nodig. Wat ik maar wil zeggen: er is altijd een mogelijkheid tot onderhoud in te bouwen. Er is niets leukers dan, samen met de opdrachtgever, out of the box te denken in hun specifieke bedrijfsomgeving. Er ontstaan regelmatig de meest creatieve oplossingen tijdens zo’n brainstormsessie. En dat is genieten met een hoofdletter G. Voor beide partijen.’

Regel rust, dood downtime

Samen sparren? Creatieve oplossingen bedenken? Of zomaar bekijken hoe het onderhoud eigenlijk binnen uw hotel geregeld is op dit moment? Bel met 020 496 60 66 of stuur een mail naar info@encaps.nl.