Hospitality: gast verlangt wifi. Altijd. En overal.

Encaps-Hospitality-gast-verlangt-wifi-Altijd-En-overal

Hospitality is afgeleid van het Latijnse ‘hospes’, wat zoveel betekent als ‘gast’. En die gast wil wifi. Liefst snel. Zeker veilig. En bij voorkeur ook nog gratis. Ga er maar aan staan als vooruitstrevend hotel dat dagelijks voor veel meer uitdagingen staat dan alleen een perfect werkend ICT-landschap. Dat vraagt om de juiste beslissingen op het juiste moment.

Inhuren of optuigen?

Maar wat is dan die juiste beslissing? Een complete ICT-afdeling optuigen? Of juist hoogwaardig specialisme inhuren? Dat hangt af van factoren als de hotelgrootte, het aantal medewerkers en de complexiteit van de internetomgeving. Waar u ook voor kiest, het is een feit dat ICT een wezenlijk onderdeel van uw bedrijfsvoering is. Zonder pc’s staat de boel immers stil. Letterlijk en figuurlijk. Connectiviteit, goed functionerende werkstations en veilige data back-ups zijn onmisbaar. Bij Encaps zien we het als een kans om uit te blinken. Stelt u zich voor: ICT als uw succesfactor in de wereld van de hotellerie.

Zonder olie geen beweging

Een goed beheerde netwerkinfrastructuur is te vergelijken met een productiemiddel. Als dit goed is ingeregeld merkt u het bij wijze van spreken niet eens op. Het is als de olie in een machine: die wordt pas gemist als de boel vastloopt. En dat kunt u zich niet permitteren in de huidige branche waarin bookingsites meer en meer macht krijgen en referentiesites ook die urenlange internetstoring in uw hotel met naam en toenaam bekend maken. Reputatieschade is het gevolg. En mogelijk het uitblijven van boekingen.

Gemak en service

Een hotelgast verwacht gemak en service. Feitelijk verwacht u hetzelfde van uw ICT-leverancier. Laten we met elkaar in gesprek gaan. Wat loopt er goed? Waar zitten nog knelpunten? Wat kunt u leren van de reviews van uw gasten? Waarin kunt u zich onderscheiden ten opzicht van uw concurrenten? Er liggen volop kansen wat ons betreft. Kanst u mee?