Account Frozen – Hijack MDaemon 17.5.1 & Brute Force Attacks

Als specialist op het gebied van MDaemon mailserver zien wij recent veel pogingen om middels Brute Force Attacks (BFA) aanvallen accounts te stelen. Een BFA is een poging van een kwaadwillende om aan te melden op een mailserver poort (meestal SMTP, IMAP) om door heel veel pogingen te doen met verschillende wachtwoorden een account te kraken.

Over het algemeen betreffen deze aanvallen gedistribueerde aanvallen afkomstig van verschillende IP adressen over de hele wereld. Er zijn binnen MDaemon vele technieken om de bulk van dit soort pogingen te blokkeren. Meestal reageert de mailserver door na vele aanmeldpogingen op eenzelfde account (mailbox) het account te blokkeren. Dit leidt dan weer tot ergernis bij de gebruiker van de mailbox en de administrator zal het account opnieuw vrij moeten geven of er dient gewacht te worden totdat dit automatisch gebeurd.

Alt-N, de maker van MDaemon, komt op dit moment met een update die ik zie als een soort geschenk uit de hemel: Location Screening. Hierbij kan op land/regio bepaald worden vanuit welke landen aanmeldpogingen (AUTH) gedaan kunnen worden op het mailserverplatform. Op verschillende mailserver van verschillende klanten passen wij deze techniek toe met als gevolg dat Brute Force Attacks niet meer plaatsvinden.

Alt-N levert MDaemon on-premiss en MDaemon Cloud mailserver oplossingen. MDaemon onderscheid zich van de grote concurrent door een laag resource gebruik, transparantie, eenvoudig management en fantastische real-time debugging mogelijkheden. De TCO bij het gebruik van MDaemon steekt bijzonder gunstig af tegenover de kosten van MS-Exchange of Office365.

Encaps is gespecialiseerd in SMTP servers van MDaemon, SecurityPlus voor MDaemon en Outlook Connector voor MDaemon.

Downtime is dodelijk: zeker binnen het hotelwezen

Encaps-downtime-is-dodelijk-zeker-binnen-het-hotelwezen

Het is bijna als vloeken in de kerk: downtime binnen een hotel. Iedereen is er als de dood voor. Want systemen die niet werken betekent geen wifi en klanten die niet kunnen in- of uitchecken. En dat betekent weer slechte recensies op de de vele vergelijkingssites.

[Lees meer…]

Het verhaal achter Encaps: Bert Haver, man met een missie

Encaps-Het-verhaal-achter-encaps-bert-haver-man-met-een-missie

‘Als kind was ik al gefascineerd door techniek. Radio’s bleven nooit lang in elkaar. Ik zou en moest weten wat er aan de binnenkant zat. Het dreef mijn ouders soms tot wanhoop,’ lacht Bert Haver, oprichter en eigenaar van Encaps, sinds 1999 actief in remote systeembeheer.

[Lees meer…]

Positieve ontwikkeling binnen hospitality: PayByLink

Encaps-Positieve-ontwikkeling-binnen-hospitality

De uitdagingen voor het hotelwezen veranderen continu. Marges staan onder druk. De concurrentie van bookingsites neemt toe. Maar ook de positieve ontwikkelingen rondom PayByLink zijn actueel.

[Lees meer…]

Hospitality: gast verlangt wifi. Altijd. En overal.

Encaps-Hospitality-gast-verlangt-wifi-Altijd-En-overal

Hospitality is afgeleid van het Latijnse ‘hospes’, wat zoveel betekent als ‘gast’. En die gast wil wifi. Liefst snel. Zeker veilig. En bij voorkeur ook nog gratis. Ga er maar aan staan als vooruitstrevend hotel dat dagelijks voor veel meer uitdagingen staat dan alleen een perfect werkend ICT-landschap. Dat vraagt om de juiste beslissingen op het juiste moment.

[Lees meer…]

Uitbraak ransomware-virussen: voorkomen is beter dan genezen

Encaps-uitbraak-ransomware-virussen

In Australië werd onlangs nieuwe ransomware ontdekt die het munt op alle producten van Microsofts clouddienst Office 365. De infectie lijkt plaats te vinden via mail in de vorm van een spookfactuur. Vervolgens worden alle bestanden versleuteld (encrypted) en zit er nog maar één ding op: de portemonnee trekken. Een ander voorbeeld is dat van de ransomware-variant die zich verspreidt via boekhoudsoftware. Slachtoffers ontvangen een mail waarin wordt aangegeven dat hun BIC-code is veranderd.

[Lees meer…]

De veiligheid van uw netwerk: een belangrijke zaak

Encaps-de-veiligheid-van-uw-netwerk
Uw ICT-netwerk is goud waard. Dat beseft u ongetwijfeld goed in een tijd waarin we altijd en overal online zijn. De mogelijkheden lijken eindeloos, maar vragen tegelijkertijd wel om gedegen bescherming van precies datzelfde belangrijke netwerk. Het is de basis van uw bedrijfsvoering geworden.

[Lees meer…]

Uw firewall: met of zonder bewaker bij de deur?

Encaps-uw-firewall-met-of-zonder-bewaker-voor-de-deur
Natuurlijk, het woord firewall is u bekend. Maar weet u ook het verschil tussen een actieve en een passieve firewall? En vooral, waaróm het belangrijk is om dat te weten? De ontwikkelingen in de wereld van ICT gaan razendsnel: elke dag komen er nieuwe bedreigingen bij. Virussen, spam, spy- en ransomware zijn onze dagelijks realiteit geworden. En dan praten we nog niet over hackers, die niet alleen steeds jonger, maar ook steeds slimmer worden.

[Lees meer…]

Hoe gaat u om met e-mail binnen uw organisatie?

Encaps-Hoe-gaat-u-om-met-e-mail-binnen-uw-organisatie

Binnen een gemiddeld bedrijf is er een beleidsplan waarin onder meer de geldende gedragsregels zijn opgenomen. Hoe gaan we met elkaar om? Wat vinden wij belangrijk binnen onze cultuur? Dat idee. Maar zijn deze afspraken er binnen uw onderneming ook over het openen van e-mails? Niet? Lees dan snel verder.

[Lees meer…]

PCI Compliancy: hoe voldoet u aan de hoge standaard

Encaps-PCI-Compliancy
Klanttevredenheid. Dáár draait het om in de hotelbranche. Tevreden klanten komen immers terug en daar rookt de schoorsteen van. We begrijpen daarom heel goed dat continuïteit en volledige beschikbaarheid in de hotelbranche hoog in het vaandel staan. De klant is koning. Altijd. En daar kunt u problemen met betaalkaartmaatschappijen niet bij gebruiken.

[Lees meer…]