Het verhaal achter Encaps: Bert Haver, man met een missie

Encaps-Het-verhaal-achter-encaps-bert-haver-man-met-een-missie

‘Als kind was ik al gefascineerd door techniek. Radio’s bleven nooit lang in elkaar. Ik zou en moest weten wat er aan de binnenkant zat. Het dreef mijn ouders soms tot wanhoop,’ lacht Bert Haver, oprichter en eigenaar van Encaps, sinds 1999 actief in remote systeembeheer.

Innovatie speelt hoofdrol

‘Ik heb zelf veel software geschreven. Ook daar komt de wil om te weten hoe het zit steeds terug. Machinetaal schrijven. Codes die naadloos aansluiten, dat vind ik magisch. Ik vind het mooi om te begrijpen hoe de Core van de CPU in elkaar zit. Ik zoek altijd naar innovatie. En dat gaat ook buiten werkuren door. Noem het passie voor het vak. Of een missie. Dat maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Het zit in mijn DNA’, aldus Bert. ‘Ik kan ‘s nachts bij wijze van spreken nog nadenken over een mogelijke oplossing voor een specifiek klantprobleem. En als het me dan lukt en de klant is oprecht tevreden? Dan komt alles wat mij energie geeft prachtig samen.’

Afkeer van autoriteit

Bert vervolgt: ‘Het is niet zo gek dat ik voor het ondernemerschap gekozen heb. Als kind had ik al moeite met autoriteit. Dat anderen me vertelden wat ik moest doen; dat maakte me niet gelukkig. Vrijheid en onafhankelijkheid staan in mijn top drie. En op de derde plaats? Authenticiteit. Ik geloof dat dát de band met de mensen om je heen, zowel zakelijk als privé, waardevol en écht maakt. Omdat ze weten wat ze aan je hebben. Misschien is dat wel hetgeen met dagelijks het meeste drijft: innoveren binnen het hotelwezen met veel nadruk op de relatie.’

Koffie drinken?

‘Ik nodig alle geïnteresseerde hoteliers uit om eens met te sparren over de ontwikkelingen in het hotelwezen en over de obstakels waar ze dagelijks mee te maken hebben. Soms blijken deze hobbels onnodig, omdat ze door inzet van de juiste kennis met een simpele aanpassing te verhelpen zijn. Ik zet altijd in op lange termijn relaties, hoe beter je elkaar leert kennen, hoe beter je samen innoveert. Dat zijn onze mooiste opdrachtgevers, omdat de band is gebouwd op vertrouwen en openheid naar elkaar toe’, besluit de bevlogen ondernemer.